Mitä Huoltamo on ja kenelle se sopii?

Huoltamo on kehotietoisuutta painottava tehopaketti kehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutusta. Huoltamo-tunnit ovat Saaran kehonhuoltokonsepti, joka rakentuu pitkälle asiakastyökokemukselle ja laajalle somaattisten menetelmien (mm. pilates. alexander-tekniikka, Feldenkrais), tanssi-liiketerapian ja kehonhuollon koulutukselle.

Tunneilla ei tehdä pitkiä, muistamista vaativia liikesarjoja eikä käytetä musiikkia. Liikkeen oikeaa suoritusta varmistaa sanallisen ohjauksen lisäksi ohjaava kosketus.

Tunneilla tarvittavat välineet saa lainata Tanssikeitaalta. Päälle kannattaa laittaa joustavat liikuntavaatteet ja suosia kerrospukeutumista, jalkaan sukat. Mukaan saa aina ideoita kotiharjoitteluun.

Mihin Huoltamossa pyritään?

Huoltamon tavoitteena on toimivampi, kivuttomampi keho. Jotta muutos olisi mahdollista, kannattaa ensin tutustua oman kehon lainalaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tässä välineenä ovat somaattiset menetelmät ja kehon ja mielen yhteyttä painottava työskentelytapa.

Kenelle Huoltamo sopii?

Huoltamo sopii kaikille aikuisille, sekä naisille että miehille ikään ja peruskuntoon katsomatta, sillä tunneilla sovelletaan erilaisia harjoituksia yksilöllisesti sopiviksi. Kerro ohjaajalle kehohaasteistasi. Jos sinulla on vakavia terveydellisiä ongelmia, neuvottele ensin lääkärisi kanssa liikunnan sopivuudesta tilanteessasi.