Mitä laitepilates on ja kenelle se sopii?

Joseph PilatesAukeaa uuteen ikkunaan kehitti useita, enimmäkseen jousivastuksiin perustuvia laitteita liikuntamenetelmänsä tueksi. Tanssikeitaalla on nyt useampia pilateslaitteita: Balanced Bodyn laadukas Allegro 2 -reformeri ja siihen liitetty towerpääty, Balanced Bodyn Combo chair sekä kaari. Näiden avulla voi syventää monia pilatesharjoituksia ja tutustua lukuisiin uusiin.

Laitepilates sopii kaiken ikäisille liikkujille ja kuntoutujille. Jousivastukset tehostavat liikkeiden suoritusta ja auttavat selkeyttämään oman kehon toimintaa. Laiteharjoittelun avulla voi mm. harjoittaa kehon symmetristä käyttöä, keskustalihasten vahvistusta, lapojen tukea liikkeessä sekä lonkan alueen tukea ja liikkuvuutta. Laitepilates soveltuu myös kuntouttavaan harjoitteluun, koska liikkeiden suoritusasentoja ja laitteiden jousivastusta voi säätää asiakkaan tilanteen mukaisiksi. Laiteharjoittelu tapahtuu koulutetun laiteohjaajan ohjauksessa yksityis- tai pienryhmätunneilla. Tule kokeilemaan, jos kaipaat haastetta, hauskuutta, yksilöllistä ohjausta ja vahvistusta kehoosi!

Ohjaaja Saara Soikkeli on suorittanut Somatic reformer 1 & 2 laitekoulukset 2-4/2019 ja laajemman Somatic laitekoulutuksen 9/2019-6/2020. Saara: "Tutustuin laiteharjoitteluun ensimmäisen kerran Australiassa 2007 ja myöhemmin jatkoin aika ajoin tunneilla Suomessa, kun pilateslaitteet alkoivat yleistyä täällä. Ihastuin laitetyöskentelyssä siihen, kuinka kehon keskustatuki tulee kuin huomaamatta käyttöön jousivastuksen kautta. Vaihtuvat harjoitukset ja alkuasennot pitävät harjoittelun mielenkiintoisena ja lihasvoimakin lisääntyy kuin kaupanpäällisiksi. Ja lisäksi laiteharjoittelu on hauskaa!”