Pilatesohjaaja Saara Soikkeli

Tanssikeitaan pilatesohjaaja Saara Soikkeli

Pilates- ja kehonhallintatunneillani haluan johdattaa asiakkaat oman kehon mahdollisuuksien äärelle. Asiakkaissani on niin aktiiviliikkujia ja tanssijoita kuin kehon liikerajoitteiden kanssa eläviä, mutta tärkeintä on aina lähteä nykytilanteesta käsin tutkimaan toimivamman lihastuen luomista ja mielekkään, kivuttoman liikkeen mahdollisuuksia. Kehotietoisuus on se pohja, josta voi siirtyä etsimään uusia kehon käytön tapoja.

Minulla on ollut ilo ja etuoikeus opiskella johtavien kehonhallinnan ammattilaisten, mm. Jarmo Ahosen, Mitsi Pippan ja Marja Putkiston johdolla. Varsinainen kehonhallinta-alan korkeakoulu on kuitenkin työskentely asiakkaiden kanssa. Jokaisen asiakkaan tilanne vaatii kehon peruslainalaisuuksista huolimatta yksilöllistä paneutumista.

Ohjaan pilateksen ryhmä- ja yksityistunteja sekä laitepilatestunteja Tanssikeitaalla ja tilauksesta muualla, myös työpaikoilla. Huoltamo on pitkään asiakastyökokemukseeni ja monipuoliseen koulutukseeni perustuva kehonhuoltokonsepti, johon sisältyy kehon mahdollisuuksien hahmotusta ja hallintaa liikekokeilujen kautta sekä monipuolisia venytyksiä.

Valmistuin pilatesohjaajaksi 2005, Pilates-Reformeri -ohjaajaksi 2019 sekä Somatic Pilates laiteohjaajaksi 2020. Klassisen pilatesrepertuaariin, Aleksander-tekniikkaan, Feldekreis-harjoituksiin ja Spiraalistabilisaatioon perehtyminen on lisännyt ymmärrystä kehon kokonaisvaltaisesta toiminnasta. 2016 suoritettu tanssi-liiketerapeutin tutkinto Taidekorkeakoulusta on syventänyt ymmärrystäni kehon ja mielen yhteistoiminnasta. Lisäksi olen aikaisemmin valmistunut Method Putkisto –ohjaajaksi ja Method Putkisto Kasvokoulu –ohjaajaksi 2008 ja MP Kasvoklinikka-ohjaajaksi 2009. Täydennän osaamistani kehonhallinnan ja keho-mieli-menetelmien jatko-opinnoilla ja kursseilla.