Hyvinvointiryhmä

Mikä on hyvinvointiryhmä?

Tanssi-liiketerapian menetelmiä voi soveltaa varsinaisen yksilö- tai ryhmäterapian lisäksi kaikille avoimissa hyvinvointiryhmissä. Keho & mieli - hyvinvointikursseilla annetaan aikaa omalle liikkeelle ja keholliselle oivallukselle. Avoimet ryhmät on suunnattu kaikille kehon ja mielen hyvinvoinnista kiinnostuneille aikuisille. Kursseilla on väljä kehollinen teema, jonka voi johdattaa myös tunteiden ja mielikuvien pariin.

Kurssien menetelmät perustuvat tanssi-liiketerapian monipuolisiin mielikuva-, rentoutumis- ja liikeharjoituksiin sekä Bartenieff Fundamentals-harjoituksiin ja ihmiskehon kehityksellisiin liikemalleihin. Kurssit ohjaa Saara Soikkeli, tanssi-liiketerapeutti (Taidekorkeakoulu 2012–2016), tanssinopettaja ja pilatesohjaaja.

Teemallisilla hyvinvointikursseilla painotus on omassa kokemuksessa ja oivalluksessa, itselleen sopivassa liikkeen tavassa. Kokemuksia voi tarkastella myös sanallisessa ja kuvallisessa muodossa. Jokainen kerta päättyy rentoutukseen. Osallistuminen ei vaadi erityistä liikunnallisuutta tai tanssitaitoja, kaikki kehon voimavaroista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Rentoutta ja virkistystä kehoon

Lauantaina 17.2. klo 11.00 - 13.00. Hinta 44 €.
Keho tuntee stressin ja väsymyksen – toisaalta kehon kautta voimme myös etsiä rentoutta ja rauhaa sekä virkistymistä ja aktiivisuutta. Hengitys, ympäristön ja oman kehon aistiminen ja liikkumisen laadut ovat teitä tänne. Tule kurssille tutkimaan ja kokeilemaan erilaisia rentoutumisen ja virkistymisen tapoja, kokemaan kehon ja mielen yhteistyötä.

Meritähden tanssi

Lauantaina 23.3. klo 11.00 - 13.00. Hinta 44 €.
Meritähti on yksi nimi kehon keskustan ja ulompien osien välisille yhteyksille. Tämä varhainen liikemalli muodostaa tärkeän osan kehomme sulavaa liikkumista ja kehollista kommunikaatiota, avautumista ja vastaanottamista sekä vetäytymistä ja säilyttämistä. Kurssilla on mukana niin kehollisia harjoituksia ja liikekokeiluja kuin mahdollisuuksia yhdistää aistimukset tunteisiin, mielikuviin ja ajatuksiin.

Vetoa ja työntöä kehossa ja mielessä

Lauantaina 20.4. klo 11.00 - 13.00. Hinta 44 €.
Mitä haluan vetää luokse, mitä työntää pois? Kurssilla tutkimme kehoon jo vauvana kehittyneitä työnnön ja vedon liikemalleja osana koko kehon liikettä. Jos keho tai mieli tuntuu jumittavan, tämä on yksi tapa etsiä liikettä ja etenemistä jotain kohti, tai kenties poispäin jostain.

Mikäli haluat tarkempaa tietoa tai kiinnostuit osallistumaan niin ole hyvä ja ota yhteyttä. Kaikkien kolmen kurssin hinta 104 €, yksittäiskurssi 44 € / krt. Jokaisen kerran kesto 2 h. Ilmoittauduthan viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua Saara Soikkelille: etunimi.sukunimi@tanssikeidas.fi, puh. 050 5171 675.