Sari Mäkinen 

Sari Mäkinen

Musiikki eri muodoissaan on minulla ollut läsnä jo lapsesta asti. Tanssi, laulu ja soittotunnit kuuluivat arkeen. Myöhemmin matkustellessa kuulemani kiehtovat rytmit, ja länsimaisesta musiikista poikkeavat sävelkulut veivät minut lopulta itämaisen tanssin tunneille, ja sillä tiellä ollaan.

Itämaisessa tanssissa minua viehättää sen monipuolisuus ja loputtomat mahdollisuudet muuttua ja kehittyä. Tanssi voi olla herkkää ja naisellista tai reipasta ja mukaansatempaavaa, vastakohtia ja leikittelyä. Klassisesta tyylistä ja kansantansseista moderniin poppiin ja shaabiin, ja kaikkea siltä väliltä. 

Tanssinopettajana olen kannustava ja rento, haluan hyödyntää oppimaani ja välittää eteenpäin. Tunneillani tanssin ilo ja luovuus ovat keskiössä. 

Jo 25 vuoden ajan olen tanssinut useiden eri opettajien, niin kotimaisten kuin ulkomaisten johdolla, ja esiintynyt paljon erilaisissa kokoonpanoissa ja soolona. Kauimmin olen tanssinut itämaista tanssia, mutta myös erilaiset intialaiset tanssilajit ja fuusiot ovat tulleet tutuksi matkan varrella. Koreografioiden työstäminen ja luominen on osoittautunut kiinnostavaksi ja mielekkääksi. Tällä hetkellä tanssin ja opiskelen ahkerasti myös flamencoa, viides vuosi menossa siinä lajissa. Niin, ja darbuka eli arabialainen rumpu nurkassa odottaa paukuttelua.