Keho & mieli -teemat, syksy 2023


Tervetuloa kehoa ja mieltä yhtäläisesti aktivoiville ja rentouttaville kursseille! Keho & mieli -kursseilla annetaan aikaa omalle liikkeelle ja keholliselle oivallukselle, oleillaan kehon ja mielen rajapinnalla kehollisin harjoituksin. Kursseilla on väljä kehollinen teema, mutta ihan koko kehon kokonaisuus huomioidaan, tunteita ja mielikuvia unohtamatta. Avoimet ryhmät on suunnattu kaikille kehon ja mielen yhteisyydestä kiinnostuneille aikuisille.

Teemallisilla Keho & mieli -kursseilla painotus on omassa kokemuksessa ja oivalluksessa, itselleen sopivassa liikkeen tavassa. Kokemuksia on mahdollista tarkastella myös sanallisessa ja kuvallisessa muodossa. Jokainen kerta päättyy rentoutukseen. Osallistuminen ei vaadi tanssitaitoja tai erityistä liikunnallisuutta.

Minne jalat kuljettavat 16.9.

Lauantaina klo 11-13. Hinta 44 €.
Minne ja miten jalat elämässä kuljettavat? Miten kehomme kohtaa maan jalkojen kautta ja miten kohtaamme ympäristön kulkuretkillämme? Kurssilla herkistymme kehon aistimuksille ja viesteille erityisesti jalkojen kautta. Mukana niin kehonhuoltoa kuin mahdollisuutta yhdistää aistimukset tunteisiin, mielikuviin ja ajatuksiin.

Käsien tanssit 14.10.

Lauantaina klo 11-13. Hinta 44 €.
Mitä kädet ilmaisevat, miten ne toteuttavat tarpeitamme? Kädet ovat tärkeä osa koko kehon sanatonta viestintää ja niiden kautta arkea ja työtä toteutetaan. Tällä kurssilla tutkimme erityisesti käsien rentoutusta, yhteyttä muuhun kehoon ja vapauttamista tuikitärkeisiin tehtäviinsä.

Vetoa ja työntöä kehossa ja mielessä 11.11.

Lauantaina klo 11-13. Hinta 44 €.
Mitä haluan vetää luokse, mitä työntää pois? Kurssilla tutkimme kehoon jo vauvana kehittyneitä työnnön ja vedon /liikemalleja osana koko kehon liikettä. Jos keho tai mieli tuntuu jumittavan, tämä on yksi tapa etsiä liikettä ja etenemistä jotain kohti, tai kenties poispäin jostain.


Hyvinvointikurssit on suunnattu kaikille kehollisesta työskentelystä kiinnostuneille aikuisille, mitään ennakkotaitoja ei tarvita. Uteliaisuus on suotavaa, ujous sallittua. Avoimeen ryhmään voivat tulla mukaan rentoutumisen ja virkistymisen tapoja etsivät, erilaisten kehossa koettujen oireiden kanssa elävät, kehollisen itsesäätelyn keinoja etsivät ja uuden kokeilusta kiinnostuneet.

Kurssien menetelmät perustuvat tanssi-liiketerapian monipuolisiin mielikuva-, rentoutumis- ja liikeharjoituksiin sekä Bartenieff Fundamentals-harjoituksiin ja ihmiskehon kehityksellisiin liikemalleihin. Kurssit ohjaa Saara Soikkeli, tanssi-liiketerapeutti (Taidekorkeakoulu 2012-2016), tanssinopettaja ja pilatesohjaaja.

Paljousalennus 

Hinta 104 € / 3 krt. Yksittäiskerran hinta 44 € / krt. Jokaisen kerran kesto 2 h. 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittauduthan viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua: Saara Soikkeli, 050 5171 675, sähköposti etunimi.sukunimi@tanssikeidas.fi.


Päivitetty 18.8.2023