Keho & mieli -tiiviskurssit, kevät 2023

Kaipaatko ajatusten vilinästä ja kiireestä kehollisuuden ja rentoutuksen pariin? Keho & mieli - hyvinvointikursseilla liikutaan oman kehon ehdoilla ja annetaan aikaa omalle liikkeelle ja keholliselle oivallukselle. Kehon mahdollisuuksiin ja toimintaan paneutuminen, kehotietoisuuden lisääminen, rentouttaa ja voi laajentaa myös mielen horisontteja. Kursseilla on väljä kehollinen teema, mutta ihan koko kehon kokonaisuus huomioidaan, tunteita ja mielikuvia unohtamatta.

Kurssien menetelmät perustuvat tanssi-liiketerapian monipuolisiin mielikuva-, rentoutumis- ja liikeharjoituksiin sekä Bartenieff Fundamentals-harjoituksiin ja ihmiskehon kehityksellisiin liikemalleihin. Kurssit ohjaa Saara Soikkeli, tanssi-liiketerapeutti (Taidekorkeakoulu 2012-2016), tanssinopettaja ja pilatesohjaaja.

Keho & mieli -tiiviskurssit

Näillä teemallisilla kursseilla lähestytään omaa kehon kokemusta erilaisten liikkeellisten harjoitusten kautta, tutkivasti ja leikkisästikin. Painotus on omassa kokemuksessa ja oivalluksessa, itselleen sopivassa liikkeen tavassa. Kokemuksia on mahdollista tarkastella myös sanallisessa ja kuvallisessa muodossa. Jokainen kerta sisältää rentoutuksen.

Painavaa ja keveää kehoasiaa 28.1.

Lauantaina klo 11.00 - 13.00. Hinta 42 €.
Miten kehomme paino kohtaa maan ja miten painon aistiminen vaikuttaa vireystilaan? Kurssilla annetaan itselle aikaa laskeutua aistimaan kehon painoa ja sen merkitystä itselle, liikutaan keveää ja painavaa liikelaatua kokeillen.

Selkärangan tanssi 18.2.

Lauantaina klo 11.00 - 13.00. Hinta 42 €.
Kurssilla tutkailemme kokemusta oman selkärangan liikkeestä, lähtökohtina niin anatomiset liikesuunnat kuin mielikuvaharjoitukset, ja sen yhteyttä omaan olotilaan. Millainen yhteys selkärangan osien välillä on? Liikutaan selkää tunnistaen ja sitä tanssittaen.

Hengittävä kehoni 11.3.

Lauantaina klo 11.00 - 13.00. Hinta 42 €.
Hengitys heijastaa kehon viretilaa ja hengityksen kautta viretilaan voi myös vaikuttaa. Annamme aikaa hengitykseen vaikuttaville lihaksille aktivoitua ja rentoutua. Tutkimme myös, voisivatko kehon liikkeet olla hengittäviä ja miten se vaikuttaa liikelaatuun ja olotilaan.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Hyvinvointikurssit on suunnattu kaikille kehollisesta työskentelystä kiinnostuneille aikuisille, mitään ennakkotaitoja ei tarvita. Uteliaisuus on suotavaa, ujous sallittua. Avoimeen ryhmään voivat tulla mukaan rentoutumisen ja virkistymisen tapoja etsivät, erilaisten kehossa koettujen oireiden kanssa elävät, kehollisen itsesäätelyn keinoja etsivät ja uuden kokeilusta kiinnostuneet. Ryhmäkoko on rajattu maksimissaan 8 osallistujaan.

Kolmen kurssin hinta on 102 €. Yksittäiskerran hinta 42 € / krt. Jokaisen kerran kesto 2 h.

Ilmoittauduthan viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua: Saara Soikkeli, 050 5171 675, sähköposti etunimi.sukunimi@tanssikeidas.fi.


Päivitetty 29.1.2023