Tanssikeidas, opettajat

Saara Soikkeli

Saara Soikkeli

Itämainen tanssi vei Saaran mukanaan 1986, jolloin harrastus alkoi Irene Jelinin tunneilla. Harrastuksesta tuli pian intohimo ja ammatti, vaikka yliopisto-opinnot johtivat valtiotieteen maisterin tutkintoon. Itämainen tanssi ja rytmiikka ovat tulleet tutuiksi Suomen lisäksi mm. Egyptissä, Libanonissa ja Yhdysvalloissa alan merkittävimpien kehittäjien, kuten Mahmoud Redan, Raqia Hassanin ja Yousry Sharifin, opastuksella. Kieli- ja kulttuuriopinnot Egyptissä ovat syventäneet itämaisen tanssin osaamista. Pilates-ohjaajan tutkinto 2005 ja Method Putkisto –ohjaajan tutkinto 2008 antavat vankan pohjan tanssijoiden kehonkäytön turvalliselle ja oivaltavalle ohjaamiselle.

Itämaisen tanssin opetus ja sen kehittäminen on ollut alusta asti lähellä Saaran sydäntä. Opetuskokemus ja -näkemys ovat karttuneet 1990-luvun alusta asti. Opettajana Saara haluaa johdattaa itämaisen tanssin kauniiin liikekielen pariin selkeästi, turvallisesti ja rennossa tunnelmassa, oppilaan tilanteeseen sopivalla haastetasolla. Useat itämaisen tanssin nykyammattilaiset ovat saaneet evästystä uraansa Saaran tunneilla. Saara kouluttaa tanssinopettajia 7 Hunnun Tanssi ry:n sekä Masrah ry:n koulutusohjelmissa. Itämainen tanssi on vienyt Saaran opettamaan ympäri Suomen ja ulkomaille mm. Yhdysvaltoihin, Saksaan, ja Australiaan.

Tanssiesiintyjänä Saara on luonut egyptiläsestä tanssityylistä oman vahvan tulkintansa. Hän on esiintynyt vierailevana solistina ympäri Suomen ja ulkomailla sekä tanssinut useiden ryhmien jäsenenä. Saara on myös luotettu koreografi ja tanssiryhmien ohjaaja, jonka koreografioita ovat esittäneet Keidas Ensemble, Masrahin tanssiryhmä sekä useat muut suomalaiset ryhmät. Saara on toiminut lukuisten tanssiesitysten tuottajana ja taiteellisena ohjaajana vuodesta 2000 lähtien sekä Keidas Ensemble –ryhmän taiteellisena johtajana 2006-2011.