Nanette Vasiljević

Nanette Ahlskog

Löysin itämaisen tanssin vuonna 2013 ollessani 19-vuotias, ja palo siihen syttyi heti. Olen siitä asti tanssinut säännöllisesti ja opiskellut sitä useiden suomalaisten ja ulkomaalaisten ohjaajien kursseilla, ja olen sitä kautta laajentanut osaamistani. Harrastus muuttui ammatiksi, kun halu syventyä tanssiin, sekä sen esittämiseen ja opettamiseen kasvoi.

Itämaisessa tanssissa minua kiehtoo vapaus itsensä ilmaisuun. Tämä on yksi harvoista tanssilajeista, joissa korostuu tanssijan vapaus omannäköiseen ilmaisuun. Vahvan ja mielenkiintoisen tanssitekniikan lisäksi lajissa mielestäni parasta on se, että jokainen tanssija saa tanssia ihan omalla tavallaan. Esimerkiksi yksi voi olla herkkä ja syvästi ilmaiseva, ja toinen räväkkä ja hauskasti mukaansa tempaava. Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa ilmentää tanssia, kunhan tekniikka pohjalla on omalle keholle turvallisesti toteutettu.

Ohjaajana pyrin aina olemaan selkeä, rauhallinen ja kannustava. Minulle on tärkeää opetuksessani sen perusteellisuus - unohtamatta hauskanpitoa! Haluan luoda tilan, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja tuntea olonsa hyväksi. Opetuksessani korostan tasapuolisesti sekä teknillisyyttä, että luovaa ilmaisua. Olen suorittanut Laura Zarayn ohjaaman opettajakoulutuksen vuonna 2019. 

Esiinnyn aktiivisesti omatoimisesti solistina ja olen kartuttanut esiintymiskokemusta paljon sekä Suomessa, että ulkomailla. Esiintyjänä käytän taiteilijanimeä Jasmine.

Kuva: Timo Westerberg